Sos de avocado

Iubesc avocado si imi place sa incerc mereu noi retete care au la baza acest fruct. Recunosc ca de cele mai multe ori mananc eu aproape tot sosul pentru ca mi se pare extraordinar de bun. Acest sos cremos de avocado merge perfect alaturi de carne si legume la gratar sau sandwich-uri si aduce un plus de savoare si culoare in farfurie.

 

Durata: 10 min

Dificultate: usor

 

Ingrediente:

  • 1 avocado copt
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de la ½ de lamaie
  • 1 fir de usturoi verde
  • 50 ml de iaurt/ smantana
  • sare si piper dupa gust

 

Reteta este foarte simpla si dureaza foarte putin pentru a o pregati. Adaugam toate ingredientele intr-un vas si pasam cu mixerul vertical pana cand obtinem o pasta omogena.

Este foarte important ca avocado sa fie moale, altfel va fi foarte greu de pasat si nici nu va avea un gust la fel de placut. Eu una incerc mereu sa iau o data pe saptamana mai multe bucati si le las sa se coaca timp de 3-4 zile.

Ca si recomandare, cel mai bine este sa pregatiti sosul de avocado cu putin timp inainte de a-l servi, intrucat in timp se oxideaza si isi schimba culoarea; devine usor maroniu.

 

Tips & tricks:

  • Sosul de avocado il puteti folosi in cazul in care faceti carne si legume la gratar, la shaworma si sandwich-uri sau alaturi de somon;
  • Avocado se curata foarte usor. Se taie in jumatate, pe lungime, iar cu o lingura se scoate continutul;

 

Poate nu stiai:

Avocado:

  • Este o sursa naturala de energie si este bogat in vitamina E, magneziu si potasiu;
  • Este usor digerabil si satios;
  • Ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la mentinerea colesterolului in limite normale si reduce riscul de diabet;

Sper ca v-am convins si pe voi sa-l incercati! Astept parerile voastre!

 

Pofta buna!

3 Comments

  1. Pingback: Chiftelute cu pui, dovlecel si quinoa - ZEN IN BUCATARIE

  2. Pingback: Quesadilla cu pui si legume - ZEN IN BUCATARIE

  3. Pingback: Sandwich cu pui si sos de avocado - ZEN IN BUCATARIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *