Sos de piper – sos pentru friptura

Ce poate fi mai bun alaturi de o friptura de vita, decat niste sos de piper. Este foarte usor de pregatit si da o nota de eleganta mancarii.

Durata: 15-20 minsos de piper

Dificultate: usoara

Ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 150 ml supa de pui
  • 35 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura brandy
  • 2-3 linguri piper boabe
  • Sare

Zdrobim piperul. Este foarte important sa nu il macinam, ci sa fie bucati mai mari. Intr-o oala cu fundul mai gros punem untul sa se topeasca. Adaugam faina treptat si amestecam pana cand nu mai sunt cocoloase. Lasam 1-2 minute sa se gateasca faina.

Adaugam 1 lingura de brandy peste faina si amestecam. Lasam 1-2 minute si turnam treptat laptele. Daca e nevoie, folositi un tel pentru a omogeniza sosul. Adaugam supa de pui si piperul. Amestecam si lasam la foc mic spre mediu, pana cand ajunge la consistenta dorita. Saram dupa gust. Sosul se va mai ingrosa pe masura ce se va raci.

In cazul in care sosul se intareste prea tare, inainte de a-l servi, il puneti din nou pe foc si mai adaugati putin lapte. Lasati sa dea de cateva ori in clocot.

Mie personal imi place sa servesc acest sos de piper rece. In cazul in care nu il folositi imediat dupa ce l-ati pregatit, puneti o folie alimentara chiar deasupra sosului, pentru a nu face o pelicula mai groasa.

Tips & tricks:

  • Avand in vedere ca am de la parintii mei pui de tara, din cosul si aripile de la pui fac supa, pe care o congelez sau o tin la frigider. Puteti eventual sa mai adaugati si legume (ceapa, morcov, pastarnac, telina) atunci cand fierbeti carnea. Lasati sa fiarba 1-2 ore si strecurati. Daca nu folositi in cateva zile supa, puteti sa o congelati.

Serviti acest sos de piper cu friptura de vita.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *