Supa crema de rosii coapte cu branza feta

Cred ca v-am mai spus de cateva ori cat de mult imi plac supele crema, mai ales ca nu sunt complicat de facut si de obicei nu ai nevoie de prea mult timp pentru a le pregati. Week-end-ul acesta mi s-a facut pofta de o supa crema de rosii coapte cu branza feta. Am facut si niste chipsuri de parmezan si crutoane cu usturoi si a fost geniala! 🙂

Durata: 1h 20supa crema de rosii coapte cu branza feta

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 2 kg rosii mari
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 100 gr branza feta
  • 1 capatana usturoi
  • 10 frunze mari de busuioc
  • sare, piper

Incalzim cuptorul la maxim. Intr-o tava punem rosiile si capatana de usturoi, fara sa o curatam. Bagam tava la cuptor si lasam legumele sa se inmoaie pentru aproximativ 50-60 de minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam rosiile sa se raceasca. Curatam rosiile si usturoiul si le pasam la blender.

Turnam supa crema obtinuta intr-o oala si o lasam sa fiarba la foc mic, aproximativ 10 minute. Adaugam frunzele de busuioc pentru o aroma mai fresh.

Turnam smantana pentru gatit, sare si piper si lasam supa sa mai dea in clocot de cateva ori.

Servim supa crema de rosii coapte cu branza feta, frunze proaspete de busuioc, chips-uri de parmezan si crutoane.

Pentru chips-urile de parmezan, dam prin razatoare putin parmezan. Putem fie sa le facem intr-o tigaie, fie pe hartie de copt si sa le introducem la cuptor. Mie mi se pare mai simplu in tigaie, unde lasam parmezanul sa se topeasca la foc mediu timp de 20-30 de secunde, iar apoi lasam sa se raceasca. Bineinteles, tigaia trebuie sa fie non-aderenta, pentru a se dezlipi usor.

Daca si voi sunteti innebuniti dupa supele crema ca si mine, aveti aici cateva idei.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *