Supa crema de rosii si ardei copti

Supa crema de rosii si ardei copti imi aminteste de Amsterdam. De fiecare data cand mergeam in Amsterdam, o rugam pe prietena mea sa ma duca la baruletul unde se manca aceasta supa. Mergea de minune dupa ce te plimbai cateva ore cu bicicleta pe strazi.

Durata: 1h 30supa crema de rosii si ardei copti

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 700 gr rosii
  • 2 ardei rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute (optional)
  • 3-4 frunze busuioc
  • sare, piper

Incalzim cuptorul la 200ºC. Intr-o tava punem rosiile, ardeii, usturoiul (necuratat) si ardeiul iute. Coacem legumele pentru aproximativ 30-40 de minute, pana cand se rumenesc putin si se inmoaie. Scoatem legumele coapte, presaram sare grunjoasa si le acoperim cu un capac. Le lasam se se raceasca putin si dupa le decojim.

Punem legumele la blender si le mixam pana cand supa devine fina. Turnam totul intr-o oala si fierbem pentru cateva minute. Daca vi se pare prea groasa supa, puteti adauga putin apa pentru a o subtia. Adaugam frunzele de busuioc. Punem smantana si mai lasam sa dea de cateva ori in clocot. Saram dupa gust si punem putin piper proaspat macinat.

In fiecare zi ploioasa de vara ma gandesc la supa crema de rosii si ardei copti pe care am mancat-o pentru prima data la Amsterdam.

Mai multe idei de supa crema gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *