Supa crema de sfecla rosie si dovleac

Afara deja s-a facut racoare si parca ar merge de minune o supa crema calda. Astazi am incercat un nou tip: supa crema de sfecla rosie si dovleac. Nu-i asa ca are o culoare nemaipomenita? 🙂

Durata: 3hsupa crema de sfecla rosie si dovleac

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 1/4 dovleac pentru copt mediu
  • 2 sfecle rosii
  • 100 gr iaurt grecesc
  • 3-4 frunze de menta
  • sare, piper

Supa este foarte usor de facut. Cel mai mult dureaza sa coacem sfecla rosie si dovleacul. Putem scurta timpul la jumatate daca le fierbem, insa mie mi se pare gustul mai intens daca le coacem.

Incalzim cuptorul la 180ºC. Taiem dovleacul si il curatam de seminte. Cel mai bine e sa folosim un dovleac pentru copt si nu un placintar, intrucat acela este mult mai dulce. Sfecla rosie o infasuram in hartie de copt si apoi in folie de aluminiu. Le bagam la cuptor si le lasam sa se coaca pentru aproximativ 2 ore si jumatate, pana se inmoaie.

Adaugam totul la blender si punem pasta obtinuta intr-o oala. Turnam 200 ml de apa si lasam sa fiarba cateva minute. Cel mai bine este sa nu plecati nicaieri, si sa amestecati in supa, intrucat va sari peste tot. Been there, done that 🙂 . Adaugam sare si piper, dupa gust.

Dupa ce a fiert supa, adaugam menta tocata marunt. Servim supa crema de sfecla rosie si dovleac cu iaurt grecesc si crutoane.

Daca si voi sunteti innebuniti dupa supele crema, dati click aici pentru mai multe retete.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *