Tarta fara crusta cu pui si sparanghel

Tarta cu pui si sparanghel este o tarta colorata, cu un gust proaspat, ideala pentru mic dejun, brunch sau cina. In plus, nu dureaza mai mult de 30 de minute sa o prepari!

In ultima perioada am inceput sa mananc din ce in ce mai des sparanghel, asadar am incercat mai multe retete, iar tarta fara crusta cu pui si sparanghel este preferata mea de pana acum. Este o tarta sarata destul de consistenta, care poate fi servita calda sau rece.

Durata: 30 mintarta fara crusta cu pui si sparanghel

Dificultate: usoara

Portii: 2-3

Ingrediente:

  • 100 gr carne de pui deja gatita 
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 gr branza sarata
  • 50 gr cascaval
  • 6 fire sparanghel
  • 1 lingura unt
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper

tarta cu pui si sparanghel

Incalzim cuptorul la 180º C. Punem la foc mediu o tigaie in care topim untul. Tocam ceapa si usturoiul si le calim cateva minute in unt. Intre timp taiem sparanghelul in bucati de 1-2 centrimetri. Varfurile le lasam intregi intrucat le vom folosi la ornat. Adaugam sparanghelul in tigaie, saram si piperam si mai lasam pentru 2-3 minute pana se inmoaie putin. Oprim focul si lasam sa se raceasca.

Intr-un castron batem ouale cu laptele. Adaugam branza data prin razatoare. Taiem carnea de pui in bucati mai mici si o amestecam cu ouale. Lasam deoparte varfurile sparanghelului. Adaugam restul ingredientelor din tigaie peste oua si amestecam.

Turnam totul intr-o tava, ornam cu varfurile de sparanghel si introducem tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana cand se rumeneste.

tarta cu pui si sparanghel tarta cu pui si sparanghel

Tips & tricks:

  • Nu includeti carnea de pui in reteta si veti avea un preparat vegetarian; este o reteta versatila, prin urmare puteti sa combinati diferite ingrediente in functie de preferinte;
  • Sparanghelul proaspat se spala in apa rece; firele subtiri de sparanghel se pot gati ca atare, cele mai groase trebuie sa fie curatate sau sa li se indeparteze cativa centimetri din tulpina, intrucat este mai dura;
  • In cazul in care nu folositi tot sparanghelul, pentru a-l mentine proaspat, puneti sparanghelul in picioare intr-un borcan cu putina apa. Acoperiti sparanghelul cu o punga de plastic si schimbati apa o data la cateva zile;

Poate nu stiai:

  • Sparanghelul nu contine grasimi sau colesterol;
  • Sparanghelul este scazut in calorii, respectiv 20 kcal/100 gr
  • Sparanghelul este plin de nutrienti: sursa buna de fibre, vitaminele A, C, E si K, zinc, magneziu si seleniu

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *