Tiramisu

Tiramisu a devenit de cativa ani desertul preferat al familiei. De fiecare data cand suntem cu totii la Bacau si sarbatorim un eveniment, mama pregateste tiramisu. Reteta o am de la ea si sincer mi se pare cea mai buna varianta de tiramisu pe care am incercat-o pana acum.

Durata:

  • 45 min pentru preparattiramisu
  • min. 2 h pentru racit

Dificultate: usoara

Portii: 12

Ingrediente:

  • 48 piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 5 oua
  • 15 linguri zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • 5 linguri pline de cafea macinata
  • 3 linguri ciocolata rasa
  • esenta de rom

Pentru inceput pregatim cafeaua in care vom insiropa piscoturile. Punem la fiert 1 litru de apa. Se adauga cafeaua si 1 lingura de zahar si se lasa pana da in clocot. Lasam sa se raceasca.

Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron uscat, batem albusurile spuma. Adaugam treptat 7 linguri de zahar. Mixam pana cand se topeste zaharul, iar albusurile s-au intarit complet.

Intr-un alt castron frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar, pana cand se topeste zaharul, iar galbenusurile se deschid la culoare. Punem galbenusurile pe baie de abur si le lasam pana cand se ingroasa putin (aproximativ 10 -15 minute de cand a inceput sa fiarba apa). La final adaugam putina esenta de rom. Lasam crema sa se raceasca cateva minute.

Scurgem branza mascarpone de zer si o adaugam peste galbenusuri. Amestecam cu un tel pana o incorporam complet. Adaugam crema obtinuta peste albusuri si amestecam cu grija de jos in sus, astfel incat sa nu se lase albusurile.

Insiropam piscoturile in cafea, timp de 2 secunde, cu partea cu zahar in jos. Nu este nevoie sa le tineti mai mult de 2 secunde, intrucat se vor inmuia prea tare, iar dupa vor balti in cafea.

Se aseaza primul strat de piscoturi intr-o tava. Daca este o tava mai lata, atunci puneti doar doua straturi de piscoturi, insa daca este mai mica, trei. Punem un strat de piscoturi, un strat de crema si tot asa. Ultimul strat va fi de crema. Pudram tiramisu cu cacao si radem deasupra putina ciocolata. Este posibil ca numarul de piscoturi sa varieze in functie de marimea tavii.

Se baga la frigider pentru cateva ore, preferabil peste noapte. Pentru mine este desertul perfect: aromat, cremos si pufos!

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *