Vinete cu branza feta la cuptor

Imi amintesc cu mare drag de Grecia si mai ales de retetele gustoase pe care le-am incercat. Preferata mea este cea cu vinete cu branza feta la cuptor. Am fost putin neincrezatoare atunci cand am incercat reteta acasa, intrucat credeam ca nu va fi ca cea incercata in Grecia, insa din fericire m-am inselat.

Durata: 30 min (daca aveti vinetele deja coapte)vinete cu branza feta la cuptor

Dificultate: usoara

Portii: 2-3

Ingrediente:

  • 2 vinete coapte
  • 2 rosii
  • 150 gr branza feta
  • 50 gr cascaval
  • cateva masline kalamata
  • 1 lingurita mix ingrediente grecesti (oregano, menta, busuioc)
  • 2-3 linguri ulei de masline

In cazul in care nu aveti vinetele deja coapte, puteti sa le coaceti la flacara de la aragaz. Le lasati sa se raceasca si sa se scurga, iar apoi le curatati.. Eu le aveam la congelator si nu a trebuit decat sa le dezghet. Incalzim cuptorul la 180ºC.

Ungem o tava cu putin ulei de masline. Vinetele le taiem in felii groase vinete cu branza feta la cuptor
de un centimetru. Punem un strat de vinete si asezonam cu mix grecesc. Branza feta o taiem cubulete si adaugam peste vinete. Aruncam si cateva masline fara sambure, iar deasupra asezam felii de rosie. Asezonam cu putin oregano sau mix grecesc si mai adaugam catavea picaturi de ulei de masline. Nu este nevoie sa mai punem sare
pentru ca si branza si maslinele sunt sarate. Acoperim totul cu felii de cascaval si introducem la cuptor pentru 15 minute pana se topeste cascavalul si se rumeneste putin.

Vinetele cu branza feta la cuptor se servesc calde, cu pita greceasca. Sunt perfecte ca si aperitiv, sau ca fel principal.

Tips & tricks:

  • Pentru a face vinete cu branza feta la cuptor, cumparati branza feta autentica, si nu cea daneza, cremoasa; 

Mai multe retete grecesti gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *