Cotlet de porc cu mere si salvie

Yummy, atat am de spus. Am pregatit in weekend reteta aceasta si pur si simplu m-am lins pe degete. Cred ca merge de minune la masa de Craciun sau la cea de Revelion. Merele duci-acrisoare merg de minune cu cotletul de porc. Si nu mai spus ca este gata in mai putin de 30 de minute si este super simplu de pregatit.

cotlet de porc cu mere si salvie

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 400 gr cotlet de porc
  • 2 mere
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10-12 frunze de salvie
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita usturoi uscat
  • sare, piper

Incalzim cuptorul la 220ºC, optiunea grill.

Punem o tigaie (care poate fi bagata si la cuptor) pe focul de la aragaz si incingem uleiul de masline. Taiem felii cotletul de porc, il asezonam cu sare, piper si usturoi uscat. Prajim cotletul de porc la foc mare timp de 1-2 minute. Adaugam salvia, dupa care il lasam inca 5 minute la foc mai mic, pana cand se gateste complet. Il mai intoarcem de pe o parte pe alta, pentru a se rumeni pe ambele parti.

Cat timp se face carnea de porc, spalam merele, le curatam de cotor si le taiem in felii mari – ca de wedges.

Scoatem cotletul de porc intr-o farfurie si punem deasupra jumatate din untul necesar pentru reteta. Diferenta de unt o punem in tigaie, adaugam merele si le lasam sa se caramelizeze cateva minute.

Adaugam din nou cotletul de porc in tigaie si turnam peste carne otetul balsamic. introducem tigaia la cuptor pentru cateva minute, pana cand se rumenesc merele.

Mai are sens sa va spun cat de bun a fost acest cotlet de porc cu mere si salvie?

O alta reteta delicioasa cu cotlet de porc – cotlet de porc marinat in suc de portocale si vin.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!