Paste cu pui si sos de rosii

Astazi va propun o alta reteta rapida dar si foarte gustoasa. Atunci cand sunt in criza de timp, prefer sa fac paste, iar aceste paste cu pui si sos de rosii sunt delicioase.

paste cu pui si sos de rosii

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 500 gr paste
  • 500 gr piept de pui
  • 6 rosii medii
  • 250 ml suc de rosii
  • Cateva rosii cherry
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • ardei iute (optional)
  • oregano/ busuioc proaspat
  • parmezan (optional)
  • sare, piper

Cel mai mult imi place sa gatesc aceste paste cu pui si sos de rosii vara, atunci cand gasesc rosii romanesti de gradina. Daca nu, prefer sa folosesc rosii la conserva. Recunosc ca de cele mai multe ori am rosii la borcan puse de mama pentru iarna.

Punem intr-o oala mare apa cu o lingurita de sare. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cat timp fierb pastele, taiem pieptul de pui cubulete si il prajim in uleiul de masline timp de 1-2 minute.

Spalam si curatam legumele. Punem intr-un bender rosiile curatate de coaja, sucul de rosii, ardeiul gras, ceapa, cateii de usturoi si optional ardei iute, daca vreti sa fie mai picante pastele. Mixam pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Turnam sosul peste pui si il lasam sa fiarba 15 minute la foc mediu spre mare, astfel incat sa se ingroase putin. Adaugam oregano. Amestecam din cand in cand. Dupa ce sosul de rosii a ajuns la consistenta dorita, punem rosiile cherry taiate in doua si mai lasam sa fiarba 1-2 minute. Adaugam sare si piper proaspat macinat.

Intr-o farfurie adanca punem o portie de paste si sos  din abundenta. Servim cu frunze proapete de busuioc sau oregano. Optional mai putem adauga si parmezan. Eu mereu voi opta pentru extra parmezan.

Mai multe retete italienesti gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!