Seara coreeana

In incercarea de a diversifica meniul, m-am orientat catre bucataria asiatica. A fost prima mea incercare si inca trebuie sa perfectionez tehnica pentru chiflele la abur, insa gustul a fost foarte bun. In mod cert voi mai pregti retetele si a doua oara. Meniul a inclus porc picant cu orez si bao buns cu porc picant.

porc picant coreean

Durata: 2h

Dificultate: medie

Portii: 2

Ingrediente:

Porc picant cu orez

  • 600 gr muschiulet de porc
  • 100 gr mar
  • 1 ceapa
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei de susan
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita otet de orez
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 1 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita piper

Altele

  • orez fiert pentru 2 persoane
  • 1 castravete
  • salata verde
  • 1 fir ceapa verde

Bao buns cu porc picant

Chifle la abur (Bao Buns)

  • 530 gr faina 000
  • 200-250 ml apa calduta
  • 50 ml lapte
  • 40 gr zahar
  • 15 gr praf de copt
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 ml ulei de floarea soarelui

Altele

  • 300 gr porc picant
  • salata verde
  • castravete
  • rosii
  • ceapa verde
  • ketchup

Incepem prin a pregati chiflele, intrucat dureaza cel mai mult. Reteta originala este de pe aceasta pagina.  Eu am folosit robotul de bucatarie pentru a framanta aluatul.

Punem in bol faina, zaharul, praful de copt, drojdia si sarea. Turnam treptat laptele si apa si framantam pana cand obtinem o coca. In total vom framanta aluatul 4-5 minute. Dam aluatului forma de bila si il ungem cu putin ulei de floarea soarelui. Acoperim bolul cu un prosop umed. Aluatul trebuie sa creasca 1-1.5h, pana cand isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul marinam carnea de porc. Punem in vasul de la blender marul curatat, ceapa, usutoiul, sosul de soia, ghimbirul, otetul, chilli si piperul si le pasam pana cand obtinem o pasta.

Taiem carnea de porc in fasii subtiri si le acoperim cu marinada obtinuta. Lasam carnea la marinat cel putin 30 de minute.

Intr-o tigaie incingem uleiul de susan. Prajim carnea la foc puternic, timp de 10-15 minute. Cand carnea este aproape gata, adaugam ceapa verde tocata marunt. Servim porcul picant cu orez fiert, castraveti si salata verde.

porc picant coreean

Intrucat nu am putut manca toata carnea de porc picanta, a mai ramas si pentru a umple bao buns. 🙂

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 18 bucati si modelam fiecare bucata in forma de bila. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem fiecare bila pana cand obtinem o forma ovala cu grosimea de 3-4 milimetri. Nu trebuie sa fie foarte groase, intrucat pe masura ce se coc, ele cresc destul de mult. Se unge suprafata cu ulei si se impatureste pe jumatate.

Chiflele obtinute se coc la aburi timp de 8 minute. Preferabil este sa folositi un steamer din bambus. Insa, daca nu aveti unul, cum a fost si cazul meu, puteti folosi o oala mai adanca. Gasiti aici un video foarte util in acest sens.

bao buns

Ungem fiecare chifla cu ketchup si o umplem cu porc picant, felii de castraveti, salata verde, rosii si ceapa verde. Gustul este genial!

bao buns cu porc picant

Mai multe retete asiatice gasiti aici. Va recomand sa incercati si rulourile vietnameze cu  pui. 

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!