Inghetata cu ciocolata amaruie

Daca va trebui sa aleg intre inghetata facuta in casa si cea din comert, mereu voi spune da la cea pregatita acasa. Nu toata lumea imi impartaseste parerea, insa in mod cert nu are aceeasi savoare. Inghetata cu ciocolata amaruie a intrat oficial in top 3 retete de inghetata. Este cremoasa, fina si foarte aromata.

Durata: inghetata cu ciocolata amaruie

  • pregatire: 30 min
  • inghetare: 2-3 h

Dificultate: medie

Portii: 4

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri
  • 350 gr smantana min 30% grasime
  • 100 ml lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie

Intr-o oala cu fundul mai gros amestecam cu telul galbenusurile, smantana si laptele. Punem oala pe foc si o lasam pana cand crema incepe sa se ingroase. Amestecam din cand in cand, astfel incat sa nu se prinda de fund crema.

Topim ciocolata amaruie pe baie de aburi. Cand crema incepe sa se ingroase, adaugam ciocolata topita si luam oala de pe foc..

Lasam compozitia sa se raceasca si o turnam in forme de inghetata. O introducem la congelator pentru cateva ore. Inghetata nu trebuie sa inghete complet, pentru a-si pastra textura cremoasa.

Daca va intrebati ce sa faceti cu albusurile, atunci incercati si niste bezele. Merg de minune cu inghetata cu ciocolata amaruie. Eu am facut si un sos de zmeura pentru un usor contrast.

Mai multe retete de inghetata gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *