Trebuie sa va impartasesc ca acest piure de pastarnac este preferatul meu. Nu stiu cum vi se pare voua, dar eu pur si simplu il iubesc si nu ma pot opri din mancat. Eu zic sa il incercati in noul an.
Durata: 1h
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 500 gr pastarnac
- 100 ml lapte
- 50 gr unt
- 50 ml smantana pentru gatit
- sare, piper
Spalam pastarnacul si il punem la fiert. Nu este necesar sa il curatam. In momentul in care s-a inmuiat (facem testul cu furculita), scurgem apa si lasam pastarnacul sa se raceasca putin pentru a-l putea curata. Inlaturam partea mai dura, din mijloc.
Punem la incalzit laptele si smantana, in care topim untul.
Pasam pastarnacul cu un mixer vertical sau la blender, adaugand treptat lapte, smantana si unt. Asezonam cu sare si piper, dupa gust. La final, piureul nu trebuie sa mai aiba deloc cocoloase si sa fie foarte fin. Daca este necesar, il dam printr-o sita.
Ce pot sa va spun, este ca merge de minune cu carnea de rata.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!