Rata la cuptor cu portocale, pere si ghimbir

Noua mea pasiune – carnea de rata ­čÖé . Cine nu a┬águstat pana acum, trebuie neaparat sa incerce aceasta reteta: rata la cuptor cu portocale, pere si ghimbir – aurie, crocanta si super aromata.

Durata: 3hrata la cuptor cu portocale, pere si ghimbir

Dificultate: medie

Portii: 4

Ingrediente:

  • 1 rata┬á
  • 500 gr cartofi
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supa de pui
  • 1 portocala
  • 1 para
  • ghimbir (1 bucata de 7-10 cm)
  • 2 capatani de usturoi
  • 7-8 frunze de salvie
  • sare, piper

Incalzim cuptorul la 180ºC. Asezam rata intr-o tava mai adanca si o asezonam cu sare si piper. Stoarcem portocala si turnam sucul de portocale peste rata. Taiem cubulete portocala stoarsa, para cu ghimbirul si le punem in interiorul ratei. Nu este nevoie sa curatam usturoiul, doar il spalam si il taiem pe jumatate. Punem frunzele de salvie si turnam in tava vinul si supa de pui. Curatam cartofii si ii asezam in jurul ratei.

Introducem la cuptor rata si o acoperim cu hartie de copt pe care o umezim inainte. Astfel carnea nu se rumeneste prea tare. O data la 20 de minute, turnam sos din tava peste friptura, astfel incat sa nu se usuce. Dupa doua ore inlaturam hartia de copt, pentru a se rumeni mai bine. O mai lasam aproximativ 30 de minute.

Ce spuneti? Cum arata? Mie mi se pare super apetisanta rata la cuptor cu portocale, pere si ghimbir si la fel crede si cumnatul meu, care a furat un copanel pe furis, inainte sa servim masa. ­čÖé

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.