Rulouri de vinete cu parmezan si iaurt grecesc

Imi place mereu sa experimentez cu aromele. Astazi am vrut sa pregatesc ceva gustos, insa nu foarte complicat de gatit. Aveam niste vinete in frigider si asa mi-a venit ideea sa fac rulouri de vinete cu parmezan si iaurt grecesc. Am adaugat putina menta si rodie si mi s-a parut o nebunie. ­čÖé

Durata: 30 minrulouri de vinete cu parmezan

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 125 gr iaurt grecesc
  • 25 gr parmezan (la bucata)
  • 1 rodie
  • 1/2 lime
  • 4-5 frunze de menta
  • 10-15 frunze patrunjel
  • oregano
  • ulei de masline
  • usturoi uscat
  • sare
  • piper

Punem o tigaie la incins. Vinetele le spalam si le feliem foarte subtire – 1-2 milimetri. Le ungem cu putin ulei de masline si le asezonam cu sare, piper si usturoi uscat. Le asezam in tigaie si le lasam pana cand se inmoaie si se rumenesc. Intoarcem feliile de vanata si pe partea cealalata si le mai lasam putin. In total trebuie lasate aproximativ 2 minute.

Taiem parmezanul in felii subtiri. Punem cate o felie de parmezan in mijloc si rulam vinetele.

Pentru sos trebuie sa tocam marunt menta, patrunjelul si oregano. Amestecam cu iaurtul grecesc, adaugam 1 lingurita de suc de lime si una de ulei de masline. Saram dupa gust si sosul este gata.

Servim aceste rulouri de vinete cu parmezan cu rodie. Mie una imi place la nebunie aceasta combinatie de arome.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.