Trebuie sa recunosc ca am crescut cu piure de cartofi si pana acum cativa ani mi s-ar fi parut ciudat sa incerc sa fac piure din alte legume. Simt ca am irosit foarte multi ani 🙂 . Azi va propun un piure de morcovi, care este printre preferatele mele. Merge de minune cu friptura de rata.
Durata: 1h
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 500 gr morcovi
- 100 ml lapte
- 50 ml smantana pentru gatit
- 50 gr unt
- sare, piper
Spalam morcovii si ii punem la fiert. Nu este necesar sa ii curatam. In momentul in care s-au inmuiat (facem testul cu furculita), scurgem apa si ii lasam sa se raceasca putin pentru a-i putea curata.
Punem la incalzit laptele si smantana, in care topim untul.
Pasam morcovii cu un mixer vertical sau la blender, adaugand treptat lapte, smantana si unt. Asezonam cu sare si piper, dupa gust. Piureul de morcovi trebuie sa fie foarte fin. Daca este necesar, il trecem printr-o sita.
Mie imi place la nebunie acest piure de morcovi si trebuie neaparat sa il serviti cu carne de rata. Combinatia ideala!!!
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!