In ultima perioada am incercat sa fac piure din aproape orice, iar saptamana trecuta am facut piure de telina (radacina). Va propun sa incercati din cand in cand sa inlocuiti piureul clasic de cartofi cu alte legume. Nu veti fi dezamagiti!
Durata: 1h
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 500 gr telina radacina
- 100 ml lapte
- 50 ml smantana pentru gatit
- 50 gr unt
- sare, piper
Spalam telina si o punem la fiert. Nu este necesar sa o curatam. In momentul in care s-a inmuiat (facem testul cu furculita), scurgem apa si lasam telina sa se raceasca putin pentru a o putea curata.
Punem la incalzit laptele si smantana, in care topim untul.
Pasam telina cu un mixer vertical sau la blender, adaugand treptat lapte, smantana si unt. Asezonam cu sare si piper, dupa gust. La final, piureul nu trebuie sa mai aiba deloc cocoloase.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!
incercati sa combinati telina cu pastarnacul……dar sa nu le fierbeti …………ci sa le faceti la cuptor….si apoi dupa ce se coc ff bine sa le trageti prin blender si ….restul de ingrediente ca la orice piure….MINUNATIE…CREDETI MA
Suna foarte bine! multumesc pentru sugestie! Voj incerca si eu