
Vara parca nu prea iti vine sa stai prin bucatarie din cauza caldurii si daca totusi vrei sa gatesti ceva, parca mai degraba ai gati ceva rapid, fara carne si cat mai light. Imi place foarte mult sa fac tarte si sunt topita dupa sparanghel. Astazi va propun o reteta vegetariana – o tarta fara crusta cu sparanghel si dovlecel.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 200 gr sparanghel
- 1 dovlecel
- 3 oua
- 50 ml lapte
- 50 gr branza sarata
- 1 fir ceapa verde
- 1 lingura unt
- sare, piper
Incalzim cuptorul la 180º C. Punem la foc mediu o tigaie in care topim untul. Tocam ceapa si o calim cateva minute in unt.
Inlaturam partea dura de la sparanghel. Taiem partea care a ramas in bucati de 1-2 centimetri. Varfurile le lasam intregi, intrucat le vom folosi la ornat. Adaugam sparanghelul in tigaie, saram si piperam si mai lasam pentru 2-3 minute pana se inmoaie putin. Oprim focul si lasam sa se raceasca.
Intr-un castron batem ouale cu laptele. Adaugam branza data prin razatoare. Punem restul ingredientelor din tigaie peste oua si amestecam.
Punem hartie de copt intr-o tava si o ungem cu putin ulei de masline. Asezam felii de dovlecel la baza. Turnam ouale peste feliile de dovlecel, ornam cu varfurile de sparanghel si introducem tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana cand se rumeneste.

Mai multe retete cu sparanghel gasiti aici. Printre preferatele mele sunt somon cu sparanghel, si sos de lamaie si capere si pui de tara cu sparanghel, ciuperci si sos de leurda.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!