
In cazul in care va era dor, m-am gandit sa mai postez o reteta cu rubarba! 🙂 Ce sa fac daca sunt dependenta de rubarba? Iar atunci cand imi este pofta de ceva dulce si nu am prea mult timp la dispozitie, cel mai simplu este sa fac niste briose, iar de data aceasta am facut briose cu rubarba si zmeura.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 12
Ingrediente:
- 100 gr rubarba
- 100 gr zmeura
- 3 oua
- 100 gr unt topit (min 80% grasime)
- 4 linguri faina alba
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 4 linguri zahar brun
- 1 pliculet praf de copt
- 1 praf de sare
Incalzim cuptorul la 190°C.
Curatam rubarba si o taiem in bucati de 1 cm. Topim untul si il lasam sa se raceasca putin. Intre timp mixam ouale cu zaharul si sarea, timp de 2-3 minute, pana cand isi tripleaza volumul. Turnam untul si mai mixam putin. Adaugam faina, fulgii de ovaz si praful de copt si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
Punem hartii pentru briose in tava si le umplem 3/4 cu compozitia obtinuta. Punem zmeura si rubarba si bagam tava la cuptor. Lasam briosele la copt timp de 10 minute la 190°C, si inca 10-15 minute la 180°C.
Mai multe idei de briose gasiti aici. Printre preferatele me sunt briosele cu ciocolata si cele cu iaurt grecesc, fulgi de ovaz si afine.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!