Terci de ovaz cu cacao si nuci

Terci de ovaz cu cacao si nuci
Terci de ovaz cu cacao si nuci

Am 30 de ani, iar pana anul acesta nu am mancat niciodata terci de ovaz. Numai cat auzeam cuvantul, strambam din nas si spuneam ca eu nu pot sa mananc asa ceva.

Insa, never say never. Totul s-a schimbat cand m-am intors de la sala, rupta de oboseala si putin cam infometata. Am deschis frigiderul sperand sa gasesc ceva, insa supriza, era aproape gol. Nu aveam decat foarte putin lapte de vaca. Nu mai aveam energie sa ies din casa si nici rabdare sa comand ceva de mancare. Asadar, nevoia te impinge sa incerci lucruri noi. Mai aveam niste fulgi de ovaz, am facut putin research pe internet si am vazut ca poti sa faci terci de ovaz in nenumarate feluri. Si asa mi-am gatit un minunat terci de ovaz cu cacao si nuci, peste care am pus si cateva bucati de piersica.

Recunosc, terciul de ovaz nu este cel mai bun lucru pe carel-am mancat vreodata, insa chiar m-a suprins intr-un mod pozitiv (sau poate doar foamea este de vina 🙂 ). In mod cert voi incerca si in alte variante, pentru ca nu ai cum sa dai gres.

Pentru terci ai nevoie de o parte fulgi de ovaz si trei parti lichid (apa, lapte dulce de vaca, lapte de cocos, etc.). Restul ingredientelor le poti decide singur, in functie de ce iti place sau de ce mai ai prin casa. Poti sa adaugi si zahar, miere sau dulceata ca sa fie mai dulce, insa eu am renuntat, intrucat de abia venisem de la sala si nu vroiam sa ma apuce remuscarile 🙂 .

Ce imi place foarte mult, este faptul ca este gata foarte repede. Nu trebuie sa il fierbi decat 15 minute.

Durata: 20 min

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 1 pahar lapte dulce de vaca (am folosit un pahar de 300 ml)
  • 1/3 pahar fulgi de ovaz fini
  • 30 gr nuci si alune nesarate (sau orice mix doriti)
  • 1 lingura cacao
  • 1 piersica
  • 1 praf de sare

Sper ca sunteti pregatiti, pentru ca vor urma 20 de minute intense de gatit 🙂 . Intr-o oala cu fundul mai gros punem alunele si nucile si le lasam sa se rumeneasca cateva minute, dupa care le scoatem, le lasam sa se raceasca si le maruntim.

Turnam laptele in oala si il lasam pana cand incepe sa fiarba. Adaugam fulgii de ovaz, nucile si sarea. Terciul trebuie sa fiarba la foc mic pentru aproxitmativ 15 minute, amestecand din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca. Cand incepe sa aiba o consistenta cremoasa, adaugam cacao si luam terciul de pe foc. Am adaugat in farfurie bucati de piesica (singurele fructe din casa) si am ras acest terci de ovaz cu cacao si nuci.

Daca nu ati incercat pana acum sa mancati terci cu ovaz, eu zic ca merita sa incercati. Eu vreau sa incerc cat mai multe variante.

Mai multe retete cu fulgi de ovaz, gasiti aici. Printre preferatele mele sunt batoanele cu fulgi de ovaz si fructe uscate si briosele cu fulgi de ovaz, iaurt grecesc si afine.

batoane cu fulgi de ovaz si fructe uscate
Batoane cu fulgi de ovaz si fructe uscate
briose cu iaurt grecesc, ovaz si afine
Briose cu iaurt grecesc, fulgi de ovaz si afine

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!