Piure de ardei copti

Ieri am mancat pentru prima oara piure de ardei copti. M-am indragostit! Am mancat in combinatie cu branza de capra, insa merge de minune la sandwich-uri sau cu salate.

Durata: 45 minpiure de ardei copti

Dificultate: usoara

Ingrediente:

  • 4 ardei rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • sare, piper

Incalzim cuptorul la 220ºC. Punem ardeii si usturoiul pe o hartie de copt. Bagam legumele la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand ardeii se inmoaie, iar coaja se rumeneste. Saram ardeii pentru a-i putea decoji mai usor si ii acoperim. Ii lasam sa se raceasca.

Cand nu mai frig, curatam ardeii. Punem intr-un vas/ blender ardeii, usturoiul copt (curatat), uleiul si otetul balsamic. Mixam pana obtinem o pasta foarte fina. Adaugam sare si piper proaspat macinat.

Acum ca am scris si reteta, ma gandesc daca acest piure de ardei copti nu ar merge cu paste si putin parmezan. Cred ca ma intorc in bucatarie sa mai fac un experiment. 🙂

Mai multe retete delicioase cu ardei copti, gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy