In ultima perioada imi place sa mananc la micul dejun terci de ovaz sau arpacas cu nuca si miere. Sunt doua variante foarte simple atunci cand nu ai prea multa energie dimineata sa iti faci ceva de mancare. Dupa ce am fost la Bacau in urma cu cateva luni si parintii mei aveau o oala plina cu arpacas fiert, nu am putut rezista si mi-am cumparat arpacas cand m-am intors in Bucuresti.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 100 gr arpacas
- 300 ml apa
- 50 gr nuca
- 1 lingura miere
- 1 praf de sare
Spalam arpacasul in 2-3 ape si apoi il punem la fiert cu putina sare. Dureaza aproximativ 15-20 minute sa fiarba arpacasul. La final va avea o consistenta cremoasa.
Pentru topping eu am ales nuci si miere de albine, insa puteti diversifica si sa folositi migdale, alune sau fistic.
Parca nu a fost chiar asa de greu! Sper sa va placa si voua la fel de mult!
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!