In ultima perioada cred ca m-am specializat in a gati carne de pui sau curcan de tara. Chiar daca dureaza mai mult sa o pregatesti, mi se pare ca este mult mai gustoasa carnea. Practic eu inec carnea in vin si o las sa fiarba cateva ore la foc mic, pana cand devine frageda.
Durata: 3h
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 1 pulpa de curcan
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 6 fire sparanghel
- 4-5 rosii cherry
- 1 catel de usturoi
- 1 fir usturoi verde
- 3-4 frunze de salvie
- 1 lingurita usturoi uscat
- 1/2 lingurita boia dulce
- sare, piper
Spalam carnea de curcan si o punem intr-o oala adanca. Turnam vinul peste pulpa de curcan si adaugam usturoi uscat, boia dulce, frunzele de salvie, sare si piper. Acoperim oala cu un capac si lasam carnea sa fiarba la foc mic timp de aproximativ doua ore.
Incalzim cuptorul la 200ºC. Luam o tava mai mare in care punem pulpa de curcan fiarta, cartofii si morcovii curatati si taiati in bucati mai mici. Taiem capatana de usturoi pe jumatate, iar firul de usturoi il tocam marunt. Aruncam si rosiile in tava si bagam totul la cuptor. Cu 15 min inainte sa scoatem tava din cuptor punem si firele de sparanghel. In total, carnea de curcan va sta 45 de minute la cuptor.
Eu am servit pulpa de curcan cu o salata de ardei copti cu usturoi si patrunjel.
Incercati sa diversificati reteta. Puteti adauga si o lingura de mustar atunci cand fierbeti carnea in vin. Sau daca nu vreti sa puneti carnea la cuptor, puteti sa puneti cativa cartofi si morcovi intregi in oala in care fierbe carnea.
Pentru mai multe retete cu carne de curcan, dati click aici. Printre preferatele mele sunt piept de curcan cu lemongrass si ghimbir si pulpa de curcan la cuptor cu salvie si usturoi verde.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!