Am descoperit de curand salvia si imi place la nebunie aroma pe care o da mancarii, mai ales in combinatie cu carnea de pui sau smantana. Reteta de pui cu sos de smantana si salvie este un must try. Pur si simplu va veti indragosti de ea.
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 2 pulpe de pui
- 125 ml vin alb
- 300 ml supa de pui
- 300 ml smantana pentru gatit
- 50 gr unt
- 1/2 lingura faina
- 3-4 catei de usturoi
- 1 crenguta salvie
- 2 linguri ulei de masline
- Sare, piper
Intr-o tigaie punem la incins uleiul si untul. Cand untul s-a topit, adaugam usturoiul tocat. Calim pentru 1-2 minute la foc mediu. Taiem pieptul de pui in bucati mai mici, iar pulpele pe jumatate. Adaugam puiul in tigaie si il runenim pentru cateva minute.
Turnam peste pui vinul si supa de pui. Adaugam salvia si lasam sa fiarba pentru 15-20 de minute la foc mediu.
Amestecam faina cu putina smantana astfel incat sa nu ramana cocoloase. Adaugam si restul de smantana si omogenizam sosul. Turnam smantana in tigaie si mai lasam sa fiarba 10 minute sau pana cand ajunge la consistenta dorita. Sosul se va ma ingrosa putin pe masura ce se raceste. La final punem sare si piper proaspat macinat, dupa gust.
Cat de bine miroase, iar la gust este incredibil de bun! Pui cu sos de smantana si salvie – alegerea perfecta pentru o cina intre prieteni. Pentru garnitura recomand cartofii gratinati la cuptor.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!