Săptămâna trecută am fost la un magazin cu specific libanez și aveau și sirop de rodii făcut de către proprietari. Nu am putut rezista și am cumpărat și eu o sticlă. Am folosit acest sos de rodii pentru a marina carnea de pui pe care am gătit-o pentru ziua nepoatei mele. Inițial am vrut să fac frigărui din ea, însă nu am mai apucat să facem grătar și am pregatit-o în tigaie. În orice caz, rezultatul a fost genial, iar carnea a fost foarte aromată și fragedă.
Durată: 3h
Dificultate: ușoară
Porții: 4-6 porții
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui dezosat
- 1 fir usturoi verde
- 150 gr iaurt gras (10% grăsime)
- sucul de la o lămâie
- 4 linguri ulei de măsline
- 2-3 linguri sirop de rodie
- câteva frunze de oregano
- câteva frunze de mentă
- 1/2 linguriță piper
- 1 linguriță sare
Spălăm pieptul de pui și fie îl feliem, fie îl tăiem în cuburi mai mari. Pentru a pregăti marinada tocăm usturoiul, oregano și menta. Amestecăm într-un castron iaurtul, sucul de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, siropul de rodie, usturoiul, mirodeniile, sarea și piperul.
Turnăm marinada peste pieptul de pui și amestecăm bine. Acoperim vasul și îl băgăm la frigider. Lăsăm puiul la marinat minimum 2 ore sau chiar peste noapte.
După cele 2 ore scoatem puiul din frigider. Încingem 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și gătim pieptul de pui la foc mediu. Întoarcem carnea din când în când. Durează aproximativ 20 de minute să gătim carnea și să se rumenească. Puteți pregăti puiul și la cuptor sau să faceti frigărui de pui la grătar.
Noi am mâncat puiul marinat cu salată fattoush și tabbouleh.
Găsiți pe blog mai multe idei de rețete cu pui. Printre preferatele mele sunt wrap de pui în stil persan, noodles cu pui și legume și puiul cu unt la cuptor.
Poftă bună!