Wrap de pui in stil persan

Anul trecut am petrecut doua saptamani in Lincoln, iar in weekend am decis sa vizitez si York care era foarte aproape. Vremea nu prea a tinut cu mine, insa nu cred ca voi uita acea zi, intrucat am mancat cel mai bun wrap de pui in stil persan.

Primul lucru pe care il fac atunci cand ma duc intr-un oras nou este sa caut cele mai bune locuri in care sa mananc. Dupa o scurta cautare pe Google am gasit top 10 cele mai bune locatii din York. Asa am aflat despre Los Moros. Poti fie sa mananci la restaurantul lor, fie la standul lor unde servesc street food. Am ales a doua varianta si am mancat acest wrap de pui in stil persan. A fost asa de bun, incat inainte de plecare am vrut sa mai mananc inca unul. Din pacate, programul lor deja se terminase.

Nu stiu cand voi mai ajunge sa mananc la Los Moros, asa ca am decis sa incerc sa fac acest wrap de pui acasa. Gustul nu este identic, insa tot te lingi pe degete. Este o reteta pe care o voi pregati mereu cu mare drag. Pentru puiul in stil persan am gasit o reteta pe internet care a fost preluata din cartea Persiana : Recipes from the Middle East and Beyond, autor Sabrina Ghayour.

Durata: 50 min + min. o ora pentru marinare

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

Pui marinat

  • 600 gr piept de pui
  • cateva fire de sofran
  • 2-3 linguri apa fiarta
  • 30 gr rozmarin proaspat
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lingurite sare
  • piper proaspat macinat

Altele:

  • lipii
  • 200 gr sfecla rosie marinata in otet
  • 50 gr salata rucola
  • 4 linguri sos harissa
  • 1 lingura maioneza
  • sumac
  • 1-2 linguri ulei de floarea soarelui

Mai intai incepem prin a pregati marinada. Zdrobim sofranul, il punem peste apa fierbinte si il lasam la infuzat timp de 20 de minute, pana cand devine apa rosie.

Incalzim putin uleiul vegetal, il luam de pe foc si adaugam usturoiul zdrobit. Lasam usturoiul cateva minute in ulei pentru a-i da aroma si apoi il strecuram. Rozmarinul il tocam marunt.

Pieptul de pui il taiem in fasii.

Intr-un bol amestecam uleiul, rozmarinul, sarea, piperul si apa in care am infuzat sofranul. Adaugam fasiile de piept de pui si amestecam, astfel incat marinada sa acopere toata carnea. Acoperim bolul si marinam carnea cel putin o ora, preferabil peste noapte, in frigider. Veti observa ca puiul isi va schimba culoarea datorita sofranului.

Scoatem pieptul de pui din frigider si il scurgem de apa. Incalzim o tigaie in care punem 1-2 linguri de ulei vegetal. Prajim carnea cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine aurie.

Acum nu mai ramane decat partea de asamblare. Eu am vrut sa fac acasa si sosul harissa, insa se gaseste si de cumparat.

Amestecam sosul harissa cu maioneza si ungem o lipie. Punem bucati de piept de pui, sfecla rosie si rucola. Presaram putin sumac si rulam lipia.

Pe langa faptul ca este super gustos, este o explozie de culori in farfurie. Nu ai cum sa nu te indragostesti de acest wrap de pui in stil persan.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!