A trecut foarte mult timp de cand am mai postat ceva pe blog. Si daca multi au inceput sa gateasca in pandemie, eu parca am luat o pauza. Sau poate de vina este faptul ca au aparut rosiile romanesti si am mancat o tona de salata de rosii 🙂 .
Totusi nu am incetat sa gatesc si intr-o seara mi s-a facut pofta de un desert. Toate bune si frumoase pana cand mi-am dat seama ca nu am nici macar o lingura de faina de grau in casa. Cred ca asta este partea care imi place atunci cand gatesti, ca poti sa experimentezi si sa combini diferite ingrediente si in mod cert poti sa faci ceva delicios. Asa am ajuns sa fac un chec fara gluten cu cacao si fructe de padure.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 6-8
Ingrediente:
- 3 oua
- 100 gr unt 82% grasime
- 50 gr faina de migdale
- 2 linguri fulgi de ovaz (optional)
- 3 linguri zahar brun
- 2 linguri cacao
- 1 pliculet praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 gr fructe de padure
- cateva nuci
Incalzim cuptorul la 180°C.
Topim untul si il lasam sa se raceasca putin. Intre timp mixam ouale cu zaharul si sarea, timp de 2-3 minute, pana cand isi tripleaza volumul. Turnam untul si mai mixam putin. Adaugam faina de migdale, fulgii de ovaz (optional), cacao si praful de copt si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
Intr-o tava punem hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. Adaugam fructe de padure si cateva nuci maruntite.
Introducem tava la cuptor timp de 20-25 de minute si checul este gata. Lasam checul la racit, daca rezistam fara sa il mancam. Oricum, merge de minune cald, servit cu inghetata. Iar daca va este pofta de extra ciocolata, de ce sa nu faceti si o glazura de ciocolata? Iar acum pe masura ce scriu, imi dau seama cat de bun ar fi fost acest chec si cu crème anglaise. Se pare ca nu am nicio alta solutie decat sa mai incerc reteta inca o data 🙂 .
Mai multe retete fara gluten gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!