Briose cu visine

Briosele sunt pentru mine cel mai simplu desert pe care il poti pregati. Vreau de ceva timp sa postez aceasta reteta, insa nu prea am avut timp sa scriu postarea. Aceste briose cu visine au devenit preferatele mele vara aceasta. Sunt dulci-acrisoare si foarte pufoase.

IMG_6630 i

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Portii: 12

Ingrediente:

  • 250 gr visine
  • 3 oua
  • 100 gr unt topit (min 80% grasime)
  • 4 linguri faina alba
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare

Incalzim cuptorul la 190°C.

Curatam visinele de samburi. Topim untul si il lasam sa se raceasca putin. Intre timp mixam ouale cu zaharul si sarea, timp de 2-3 minute, pana cand isi tripleaza volumul.  Turnam untul si mai mixam putin. Adaugam faina, fulgii de ovaz si praful de copt si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.

Punem hartii pentru briose in tava si le umplem 3/4 cu compozitia obtinuta. Punem cateva visine si bagam tava la cuptor. Lasam briosele sa se coace 10 minute la 190°C, si inca 10-15 minute la 180°C.

Chiar daca a trecut sezonul visinelor, inca mai puteti pregati aceste briose cu visine, intrucat se gasesc visine congelate la hypermarket.

Mai multe idei de briose gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!