Am mai postat anul trecut o reteta de turta dulce pe blog, insa aceea era ca un fel de biscuiti mai tari, pe cand aceasta ramane mai moale. Gustul este acelasi, insa textura este diferita, este o turta dulce pufoasa.
Durata: 1h
Dificultate: usoara
Ingrediente:
- 110 gr unt moale
- 200 gr zahar tos
- 4 oua
- 360 gr faina 550
- 225 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita rom
- 1 lingurita si jumatate praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita cuisoare
- 1/4 lingurita cardamon
- 1/4 lingurita coraindru
- 1/4 lingurita ghimbir
- 1/2 steluta anason
Glazura:
- 60 ml apa
- 100 gr zahar tos
- 100 gr zahar pudra
- 1 lingura rom
Incalzim cuptorul la 190ºC. Amestecam untul moale cu zaharul tos si ouale pana cand amestecul devine pufos. Cernem faina. Condimentele trebuie macinate si date printr-o sita pentru a nu ramane bucati mari. Amestecam faina cu praful de copt si condimentele. Punem in compozitie o parte din faina si amestecam. Alternam cu lapte. La final obtinem o compozitie mai groasa.
Eu am folosit niste forme de briose in care am pus cate o lingura din compozitia de turta dulce. Am lasat briosele sa se coaca 20-25 de minute.
Totodata, am facut o tava cu turta dulce sub forma de prajituri, pe care le-am lasat mai putin, intrucat erau mai subtiri – 15-20 de minute.
Cat timp se coace turta dulce, pregatim glazura. Intr-o oala punem zaharul tos si apa si le lasam sa fiarba cateva minute. Luam de pe foc. Punem romul si incorporam treptat zaharul pudra. Ungem cu o pensula fiecare bucata de turta dulce, pentru a ramane moale in timp.
Voua ce tip de turta dulce va place? Turta dulce pufoasa, sau cea mai tare ca niste biscuiti?
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!