Vara nu imi este foarte pofta de carne si cum iubesc dovleceii, m-am gandit sa fac niste chiftelute cu dovlecel. Le-am pus si putina menta si au avut un gust foarte fresh. Sunt crocante la exterior si moi la interior; recunosc ca am mancat vreo 5 fara pauza.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 20 chiftelute (in functie de marime)
Ingrediente:
- 700 gr dovlecel
- 2 oua
- 3 felii de paine
- 25 gr parmezan
- 2 catei de usturoi
- 3-4 frunze de menta
- ulei de masline
- sare, piper
Curatam dovleceii de coaja si ii dam prin razatoarea mica. Ii scurgem foarte bine de apa. In caz contrar, ne vom trezi cu o compozitie foarte moale. Asadar, scurgem foarte foarte bine dovleceii de apa. 🙂
Inmuiem painea in apa, o scurgem si o faramitam. Intr-un bol amestecam dovleceii, painea, ouale, parmezanul dat prin razatoare, usturoiul zdrobit si menta tocata marunt. Adaugam sare si piper proaspat macinat.
Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie. Luam cate o lingura din compozitie si ii dam forma. Punem chiftelutele cu dovlecel la prajit. Le lasam cateva minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Aproximativ 10 minute in total.
Am servit chiftelutele cu sos tzatziki si a fost combinatia ideala. Chiar si dupa ce sa racesc, aceste chiftelute cu dovlecel sunt geniale.
Pentru o varianta mai light, le puteti coace la 180º C timp de 20 de minute.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!