In ultimele luni am gatit foarte mult cu ciuperci: omlete, toasts, pizza, ciuperci umplute, tocanite, salate, wrap-uri, paste and the list goes on. Si se pare ca tot nu m-am saturat 🙂 . Ieri, dupa o scurta vizita la supermarket, m-am intors cu niste ciuperci Portobello si galbiori. Nu vroiam sa fac nimic complicat, asa ca am pregatit aceste ciuperci Portobello umplute. Mi-au placut asa de mult, incat nu m-am putut abtine si am mancat si portia prietenului meu 🙂 .
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 2 ciuperci Portobello
- 50 gr branza maturata de vaca cu nuca
- 25 gr unt
- 3-4 rosii cherry
- 4 catei de usturoi
- 50 ml vin rose
- 1/2 lingurita otet balsamic
- 1 lingurita salvie
- sare, piper
Incalzim cuptorul la 200°C.
Punem untul sa se topeasca intr-o tigaie. Tocam 2 catei de usturoi si ii calim putin in unt impreuna cu salvia. Asezam ciupercile in tigaie si le lasam cate 2 minute pe fiecare parte. Asezonam cu sare si piper. Turnam vinul rose.
Tocam rosiile cherry in patru, iar restul de usturoi il feliem. Umplem ciupercile portobello cu rosii cherry si usturoi si picuram peste otetul balsamic. Asezam bucati de branza (eu am folosit de la Artesana – Branza maturata din lapte de vaca cu miex de nuca).
Introducem tigaia la cuptor. Lasam ciupercile aproximativ 10-15 minute, iar in ultimele 2 minute folosim functia grill pentru a se rumeni branza.
Mie imi place sa mananc aceste ciuperci cu salata de andive.
Mai multe retete cu ciuperci gasiti aici. Imi este foarte greu sa fac un top, insa printre preferatele mele sunt: lasagna vegetarianca cu ciuperci si vinete, paste cu ciuperci si sos alb cremos, ciuperci umplute cu quinoa si supa crema de ciuperci si usturoi copt.
Voi ati incercat pana acum ciuperci Portobello? Cum va place sa le pregatiti?
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!