Branza feta la cuptor

Acum ca a venit iarna, ma gandesc cu dor la Grecia si la acea branza feta la cuptor pe care o mancam aproape in fiecare zi, alaturi de pita calda. Din cand in cand, imi place sa o pregatesc si acasa, doar ca sa imi amintesc de acele zile insorite de vara si de plajele superbe.

IMG_E1597 good i

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 250 gr branza feta
  • 2 rosii 
  • 1/2 ardei gras
  • 1 ardei iute (optional)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita condimente grecesti (oregano, menta, busuioc, cimbru)

Incalzim cuptorul la 200°C.

Taiem rondele rosiile si ardeiul. Branza feta o feliem pe jumatate. Intr-un vas de lut alternam un rand de felii de rosii si ardei, cu un rand de branza feta. Turnam peste uleiul de masline si adaugam si condimentele grecesti. Nu mai este nevoie sa adaugam sare, intrucat branza feta este suficient de sarata.

Bagam vasul la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute si servim cu pita calda.

Eu am organizat in urma cu cateva saptamani seara greceasca si a fost un mare succes. Pentru mai multe idei de retete grecesti, dati click aici. Mie imi place foarte mult sa mananc vinete cu branza feta la cuptor.

vinete cu branza feta la cuptor

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!