Panna cotta cu iaurt grecesc si smochine

Am facut panna cotta cu iaurt grecesc si smochine in urma cu cateva luni cand am fost la Bacau si am cules ultimele smochine si am vrut sa gatesc ceva mai special. Aceasta reteta de panna cotta este una mai light, intrucat foloseste iaurt grecesc.

IMG_E1610 good i

Durata: 30 min (plus 4 ore pentru racire)

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 250 gr iaurt grecesc (10% grasime)
  • 300 gr lapte 
  • 50 gr zahar
  • 1 pliculet gelatina
  • 8 smochine
  • 1-2 linguri miere
  • 4 nuci

Incalzim cuptorul la 180°. Intr-o tava punem smochinele taiate pe jumatate si bucati de nuca. Turnam mierea peste smochine si introducem tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana cand se inmoaie smochinele.

Dizolvam gelatina in cateva linguri de apa rece. Punem laptele si zaharul intr-o oala si incalzim compozitia la foc mic pana cand aproape incepe sa fiarba. Luam oala de pe foc si lasam laptele sa se raceasca.

Cand laptele a devenit caldut, il amestecam cu gelatina, pana cand aceasta din urma se dizolva complet. Amestecam laptele cu iaurtul grecesc, pana obtinem o crema omogena.

Turnam compozitia in forme si le punem la frigider pentru cateva ore.

Servim panna cotta cu iaurt grecesc cu smochine si nuci coapte.

In cazul in care v-a placut aceasta reteta de panna cotta, poate va doriti sa incercati si creme brulee cu lavanda si piersici.

Crème brûlée cu lavanda si piersici

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!