In ultima perioada am inceput sa fiu din ce in ce mai atenta la alimentatie, mai ales din cauza faptului ca am avut probleme cu stomacul. Incerc sa identific treptat acele alimente care imi fac rau. Din acest motiv, am vrut sa incerc mai multe retete fara gluten. Si pentru ca incerc sa mananc mai putin zahar, am vrut sa incerc un chec fara zahar adaugat. Asa mi-a venit ideea de a face chec fara gluten cu banane si pere.
Durata: 1 ora
Dificultate: usoara
Portii: 6
Ingrediente:
- 2 banane coapte
- 1 para
- 100 gr faina de migdale
- 20 gr faina arorut
- 2 oua
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 plic praf de copt
- putina sare
Reteta este incredibil de simpla. Incalzim cuptorul la 180°C.
Punem in blender toate ingredientele, mai putin para si mixam pana cand se omogenizeaza. Curatam para de coaja si o taiem cubulete. Adaugam para tocata peste compozitie si amestecam cu o lingura.
Punem hartie de copt intr-o tava si o ungem cu putin ulei. Turnam compozitia in tava si o introducem la cuptor. O lasam la copt aproximativ 40-45 de minute.
Lasam checul fara gluten sa se raceasca si apoi il taiem.
Mai multe deserturi fara gluten gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!