Turta dulce cu “sticla” – nu va panicati cand cititi titlul, pentru ca nu vom folosi la propriu sticla, insa asa arata acesti biscuiti, pe care ii puteti folosi pentru a orna bradul de Craciun. In plus, poate fi o activitate foarte distractiva pentru copii.
Durata:
- pregatire aluat – 30 min
- aluat la rece – 3-24h
- coacere – 20 min
- glazurat – 30 min
Dificultate: medie
Portii: 40 bucati subtiri
Ingrediente:
Aluat
- 145 gr unt
- 100 gr zahar brun
- 200 gr miere
- 1 ou
- 1 galbenus de ou
- 450 gr faina 550
- 1 lingurita bicaronat de sodiu
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita ghimbir uscat
- ½ lingurita nucsoara
- ½ lingurita cuisoare
- ½ lingurita cardamon
- ¼ lingurita coriandru
- ½ steluta anason
Glazura
- 1 albus de ou
- 100 gr zahar pudra
- 2-3 picaturi suc de lamaie
- 2-3 linguri apa fierbinte
- 1 praf de sare
Extra
- 50 gr dropsuri tari
Reteta pentru turta dulce o gasiti aici. Ce va mai trebuie in plus, sunt niste dropsuri de diferite culori.
Scoatem aluatul de turta dulce din frigider. Incalzim cuptorul la 180ºC. Zdrobim dropsurile marunt. Intindem aluatul, gros de cativa milimetri. Decupam formele dorite si le asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt. Decupam biscuitii cu o forma mai mica. Asezam in centru bucatile de dropsuri. Daca vrem sa folosim turta dulce pe post de decoratiune, atunci, cu o scobitoare, facem o gaura in varful biscuitelui.
Introducem tava la cuptor pentru 5-8 minute, pana cand turta dulce incepe sa se rumeneasca, iar dropsurile se topesc.
Lasam turta dulce sa se raceasca, iar dupa se va dezlipi foarte usor de pe hartia de copt.
Mai multe retete de Craciun gasiti aici. Sarbatori fericite va doresc!
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!