Mananc andive de cand ma stiu. In zona de unde este mama se cultiva andive, prin urmare sunt nelipsite in casa atunci cand este sezonul lor. Prefer sa nu le cumpar pe cele olandeze de la supermarket, intrucat sunt diferite ca textura si aroma. Astazi va propun o salata de andive care nu este deloc complicata si este gata imediat.
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 6 andive medii
- sucul de la ½ lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica
- Sare,piper
Indepartam frunzele uscate de la andive si le spalam bine. Taiem o parte din cotorul andivei (cativa milimetri). Taiem andivele marunt si le punem intr-un castron. Tocam ceapa fin si o punem peste andive. Adaugam sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper si amestecam.
Asa cum spuneam si la inceput nu este deloc complicat sa faci salata de andive si este gata imediat.
Salata de andive merge de minune cu cartofi gratinati, friptura sau mancata ca atare.
Daca ati descoperit de curand cat de gustoase sunt andivele, gasiti aici mai multe retete pe care sa le incercati.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!