Pizza facuta in casa este cea mai gustoasa. Daca nu stiai ce sa pregatesti in seara aceasta, incearca pizza cu ciuperci si sunca. Daca este si seara de film, este alegerea perfecta.
Dificultate: medie
Portii: 4-6
Ingrediente:
- aluat pentru pizza
- 500 gr ciuperci
- 300 gr cascaval
- 150 gr branza sarata
- 200 gr sunca
- 100 ml ketchup
- 100 ml suc de rosii
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper
Mai intai pregatim aluatul si il lasam sa creasca. In acest timp curatam ciupercile si le feliem. Intr-o tigaie punem uleiul de masline sa se incinga si adaugam ciupercile. Asezonam si le lasam sa fiarba in suc propriu. Le lasam pe foc pana cand nu mai au deloc apa. Dam prin razatoare cascavalul si branza sarata. Intr-un castronel amestecam ketchup-ul cu sucul de rosii. Sunca o taiem felii subtiri.
Incalzim cuptorul la temperatura maxima. Din aluatul de pizza am ales sa fac doua pizza rounde mai mici. Ungem cu putin ulei hartia de copt. Luam jumatate de aluat si il intindem cu mana sau cu facaletul. Aluatul trebuie sa fie gros de cativa milimetri, insa asta tine mult si de preferintele fiecaruia.
Punem pe blatul de pizza 2-3 linguri de sos si il intindem. Presaram branza sarata. Asezam uniform sunca si ciupercile. Mai punem putin sos deasupra. Ultimul strat este cel de cascaval.
Transferam hartia de copt pe gratarul de la aragaz. Introducem pizza cu ciuperci si sunca la cuptor. O lasam sa se coaca 10-15 minute, pana cand devine blatul crocant.
Lasam pizza sa se raceasca cateva minute si apoi o putem felia. Yummy! Grabiti-va sau s-ar putea sa ramaneti fara nicio felie la cat este de buna!
Mai multe retete de pizza facute in casa gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!