Am incercat acum cativa ani aceasta reteta la un restaurant arabesc si mi s-a parut delicioasa. Sosul este dulce acrisor si merge perfect cu carnea de curcan sau pui. Daca aveti invitati la pranz sau cina, eu zic ca merita sa incercati ceva nou: piept de curcan cu sos de rodii.
Durata: 50 min

Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 500 gr piept de curcan/pui
- 100 gr orez
- 100 ml suc de rodii
- 2 rosii mari
- 1 fir ceapa verde
- 2 linguri melasa de rodii
- ½ lingurita usturoi uscat
- ¼ lingurita chili
- ½ lingurita sare
- cateva seminte de rodii
- 2 linguri ulei de masline
Intr-o oala cu fundul mai gros punem la incins uleiul. Tocam ceapa marunt, iar pieptul de curcan il taiem in bucati de aproximativ 5 cm. Adaugam ceapa si carnea in oala si le lasam sa se caleasca pentru cateva minute.
Curatam rosiile de coaja si le mixam la blender pana obtinem o pasta. Adaugam sucul de rosii in oala, impreuna cu sucul de rodii si melasa de rodii.
Punem usturoiul uscat si chili si lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 30 de minute, pana cand se ingroasa sosul. La final adaugam sarea.
Intre timp pregatim orezul. Alegem si spalam orezul, dupa care il punem la fiert intr-o oala conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pieptul de curcan cu sos de rodii de serveste pe un pat de orez. Ornam farfuria cu cateva seminte de rodie.
Mai multe retete cu carne de curcan gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!