Melasa de rodii

Acum cativa ani am mancat la un restaurant arabesc pui cu sos de rodii si m-am indragostit de aceasta mancare. Pana acum nu am avut curajul sa o pregatesc. Se gaseste de cumparat melasa de rodii in supermarket, insa am zis ca e pacat sa nu incerc sa o fac eu de la zero. Insa, luati in calcul ca este posibil sa va patati hainele si sa aveti numai stropi in bucatarie, pentru ca atunci cand curatati rodia sare peste tot 🙂 .

Durata: 2h

melasa de rodii
melasa de rodii

Dificultate: medie

Portii: 500 ml

Ingrediente:

  • 4 pahare de suc de rodii (1litru)
  • ½ pahar de zahar
  • ¼ pahar de suc de lamaie

Pentru 1 litru de suc aveti nevoie de aproximativ 10 rodii. Curatam cu grija rodiile. Pentru a obtine sucul avem doua variante: punem semintele la storcatorul de fructe sau la blender, iar apoi le trecem prin sita.

Intr-o cratita amestecam sucul de rodii cu zaharul si sucul de lamaie si lasam sa fiarba la foc mic pentru 1h-1h30 pana sosul se ingroasa si se reduce la jumatate. Dupa ce se raceste, sosul se va ingrosa. Se transfera intr-un borcan si poate fi pastrat la frigider pentru 6 luni.

Arata delicios! Daca va intrebati la ce sa il folositi, va dau eu o idee: piept de curcan cu sos de rosii. sau muhammara, o pasta de ardei copti cu nuci.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy