Nu vi s-a intamplat de multe ori atunci cand pregateati o friptura sa vi se para ca parca ar mai avea nevoie de ceva pentru un gust wow? Astazi va propun un sos de vin rosu care merge de minune alaturi de o friptura de carne de porc sau vita.
Dificultate: usoara
Portii: 6-8
Ingrediente:
- 250 ml vin rosu
- 200 ml supa de pui
- 2 linguri suc de rosii
- 2 crengute rozmarin
- 5 catei de usturoi
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 1 lingurita zahar (optional)
- Sare, piper
Curatam cateii de usturoi si ii taiem in felii. Intr-o tigaie topim untul si calim 1-2 minute usturoiul impreuna cu rozmarinul. Turnam peste vinul, supa de pui si sucul de rosii si lasam sa fiarba. Intr-un castronel amestecam faina cu cateva linguri de sos, pana cand nu mai are cocolase si turnam in tigaie. Lasam sosul sa fiarba pentru aproximativ 10 minute sau pana cand se reduce la jumatate si se ingroase putin. La final, adaugam sare si piper, dupa gust. In cazul in care vreti ca sosul sa fie putin mai dulce, puneti si o lingurita de zahar.
In cazul in care nu serviti sosul pe loc, il puteti tine la frigider pentru cateva zile si doar il incalziti cateva minute inainte de masa.
Incercati acest sos de vin rosu alaturi de cotletul de porc marinat in suc de portocale si vin.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.
Pofta buna!