Multa vreme am crezut ca este foarte complicat sa faci pasta de susan (tahini) acasa. Noroc ca am vrut intr-o zi sa fac humus si am dat din intamplare peste o reteta usoara de tahini. Data viitoare cand vreti sa pregatiti humus, va recomand sa faceti totul de la zero, inclusiv pasta de susan.
Dificultate: usoara
Ingrediente:
- 300 gr seminte de susan
- 9 linguri ulei rapita/masline
Reteta este cat se poate de simpla. Pentru o aroma mai intensa, rumenim putin semintele intr-o tigaie. Trebuie sa avem grija sa amestecam pentru a nu se arde.
Adaugam semintele in robotul de bucatarie (este necesar sa fie unul mai puternic astfel incat sa sparga semintele de susan) si amestecam pana cand obtinem o pasta nu foarte fina. Insa rezolvam acest lucru imediat ce adaugam uleiul. Mai mixam cateva minute si obtinem o pasta de susan de consistenta dorita.
Daca nu folositi pasta de susan imediat, o puneti intr-un borcan si o bagati la frigider, unde poate fi lasata pentru aproximativ o luna. Este posibil ca dupa un anumit timp, uleiul sa se ridice la suprafata. Este ceva normal si nu este nevoie decat sa amestecati pasta de susan cu o lingura.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.
Pofta buna!