Moutabal, sau un alt mod de a pregati salata de vinete, este o reteta libaneza de care m-am indragostit instantaneu. Poate fi mancata pe paine, cu lipie sau poate fi folosita ca si dip pentru legume.
Durata: 1 h
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 2 vinete
- 4-5 linguri iaurt grece
- 2 linguri tahini (pasta de susan)
- sucul de la 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- rodie (optional)
- patrunjel (optional)
- sare, piper
Coacem repede vinetele pe gratar sau la flacara de la aragaz. Le punem pe un tocator si le lasam sa se raceasca. Curatam vinetele de coaja si le lasam sa se scurga 10 minute. Tocam marunt vinetele.
Intr-un bol punem vinetele tocate, usturoiul zdrobit, iaurtul grecesc, tahini si sucul de lamaie. Amestecam totul bine. Saram si piperam, dupa gust.
Servim moutabal cu patrunjel, seminte de rodii si lipii proaspat facute in casa.
Mie imi place la nebunie combinatia de vinete coapte cu pasta de susan. Mai multe retete specifice bucatariei Orientului Mijlociu gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!