De cativa ani am aceasta manie a supelor creme. Preferata mea va ramane mereu supa crema de rosii si ardei copti, insa nu ai cum sa dai gres nici cu aceasta supa crema de ciuperci si usturoi copt. Este pur si simplu delicioasa.
Durata: 1h
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 500 gr ciuperci champignon brune
- 1 litru supa de legume
- 100 ml smantana pentru gatit
- 1 ceapa medie
- 2 capatani de usturoi
- 2 linguri ulei de rapita
- sare, piper
Incalzim cuptorul la 200ºC. Curatam ceapa si o tocam marunt. Incingem uleiul intr-o oala incapatoare si calim ceapa 1-2 minute. Adaugam ciupercile taiate felii si amestecam. Turnam supa de legume si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute la foc mediu.
Bagam la cuptor capatanile de usturoi si le lasam sa se coaca aproximativ 15 minute, pana cand se inmoaie.
Punem la bender supa si adaugam si usturoiul copt (curatat). Daca este nevoie, trecem prin strecuratoare supa, pentru a fi cat mai fina.
Punem din nou pe foc supa crema. In cazul in care este prea subtire, o lasam sa mai fiarba pana cand ajunge la consistenta dorita. Daca este prea groasa, mai adaugam supa de legume si o lasam sa mai dea putin in clocot. Adaugam la final smantana si saram dupa gust. Daca va place, puneti si putin piper proaspat macinat.
Cine nu iubeste supele crema? Gasiti aici mai multe idei.
Printre supele mele preferate se numara supa crema de rosii coapte cu branza feta si supa crema de rosii si ardei copti.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!