Parintii mei fac de ani de zile salata de sfecla rosie cu hrean. Nu stiu de ce, insa nu m-a atras niciodata foarte tare. Acum cativa ani ani mi-am dat seama cat de mult imi place sfecla rosie la cuptor. Mi se pare ca merge de minune cu carne de rata sau cu somon. Am descoperit weekend-ul trecut o reteta de care m-am indragostit: sfecla rosie la cuptor cu sos de rodii.
Durata: 1h 15 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 500 gr sfecla rosie (6 bucati mici)
- 1/4 rodie
- 25 gr fistic
- 2 linguri melasa de rodii
- 1 lingura ulei de masline
Spalam sfecla rosie si o punem la fiert (intreaga si necuratata) pentru aproximativ 45 de minute.
Incalzim cuptorul la 200ºC. Dupa ce a fiert, curatam sfecla rosie si o taiem in 6. Punem bucatile de sfecla rosie in tava, le stropim cu lei de masline si le bagam la cuptor pentru aproxmativ 20 de minute, pentru a se rumeni.
Melasa de rodii, puteti fie sa o cumparati, fie sa o pregatiti acasa. Gasiti aici reteta daca vreti sa faceti voi totul de la zero.
Punem sfecla rosie intr-un castron, adaugam semintele de rodie, fistic si melasa de rodii. Parca nu a fost chiar asa de complicat sa pregatesti sfecla rosie la cuptor cu sos de rodii.
Si de ce sa nu incercati si o supa crema de sfecla rosie si dovleac sau o salata de sfecla rosie cu branza de capra?
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!