De când am grădina, de abia aștept să vină primăvara ca să pregătesc salate. Iubesc sparanghelul, iar cel proaspăt din grădină nici nu se compară cu cel cumpărat – este fraged și un gust ușor dulceag. Îmi place să mănânc sparanghel cu ouă poșate sau în omlete, însă mai nou îl folosesc și în salate, iar dacă este proaspăt, nici nu îl mai gătesc. Această salată de primăvară este un amestec de tot felul de frunze pe care le putem găsi primăvara.
Durată: 15 min
Dificultate: ușoară
Porții: 1 porție
Ingrediente:
Salată
- 5 fire de sparanghel
- 100 gr mix de frunze – spanac, măcriș roșu, mangold, muștar red giant, rucola, lobodă, pătrunjel
- 2 ridichi
- 1 fir ceapă verde
- 2-3 flori de ceapă (opțional)
Dressing
- 1/2 linguriță mix de busuioc uscat (lămâios, grecesc, roșu, Genovese)
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță oțet balsamic
- sare
Spălăm legumele și salata. Feliem ridichile și tocăm ceapa. Pentru dressing mărunțim busuiocul și îl amestecăm cu uleiul de măsline, oțetul balsamic și sarea. Toamna, înainte să vină frigul culeg busuiocul și îl usuc. Preferatul meu este cel lămâios și îl folosesc mereu în salate, sosuri, sau paste.
Punem frunzele de salata într-un bol, adăugăm ridichile, ceapa și sparanghelul. Dacă vreți să gătiți sparanghelul, atunci îl trageți 1-2 minute în tigaie în puțin ulei. Dacă aveți flori de ceapă, vă incuraez să le folosiți, întrucat au un gust ușor dulceag și în plus adaugă culoare în farfurie. Mie îmi place ca salatele să fie cât mai colorate. Turnăm dressingul și amestecăm.
Mai puteți adăuga și alte ingrediente precum nuci, halloumi sau avocado.
Găsiți pe blog mai multe rețete de primăvară.
Poftă bună!