Acum ca gasesti capsuni peste tot, nu ai cum sa nu pregatesti ceva delicios cu ele, cum ar fi o tarta cu capsuni. Mie imi plac la nebunie tartele cu orice tip de fructe si in plus nu este prea complicat sa le pregatesti. Asa ca dati fuga pana la piata si cumparati niste capsuni parfumate si aromate.
Durata: 2h
Dificultate: medie
Portii: 8
Ingrediente:
- aluat pentru tarta
- 500 gr capsuni
- 150 gr zahar (preferabil brun)
- 50 gr unt
- 2 linguri faina alba
- 1 galbenus de ou pentru uns
Mai intai pregatim aluatul. Intr-un castron amestecam toate ingredientele, pana obtinem un aluat omogen si nu mai ramane deloc faina in castron. Dam aluatului forma de bila, il infasuram in folie alimentara si il introducem la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura. Spalam capsunile, inlaturam coditele si le taiem in doua sau in patru. Amestecam intr-un castron capsunile, zaharul si faina si le lasam timp de 30 de minute. In acest timp capsunile vor lasa suc, iar faina are rolul de a intari acest suc in momentul in care punem placinta la cuptor,
Incalzim cuptorul la 200ºC. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. O bucata (baza tartei) trebuie sa fie putin mai mare. Pregatim tava in care vom coace tarta: fie punem hartie de copt, fie ungem tava cu putin unt, pentru a nu se lipi tarta.
Tapetam cu faina blatul pe care vom lucra. Intindem bucata de aluat mai mare. Diametrul trebuie sa fie mai mare cu cativa centimetri decat baza tavei, astfel incat sa acopere si peretii tavei. Punem aluatul in tava. Intepam din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla in timpul coacerii.
Adaugam fructele si punem deasupra bucatele de unt. Intindem cea de-a doua bucata de aluat. Acum puteti sa va folositi imaginatia si sa faceti nenumarate modele. Frecam un galbenus de ou si ungem tarta.
Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, cand tarta capata o culoare aurie. Pentru a nu se arde marginea tartei, puteti pune o hartie de copt deasupra atunci cand o introduceti la cuptor si o inlaturati dupa aproximativ 20 de minute. Mai nou, am vazut ca exista si unele forme de silicon pe care le poti folosi special pentru acest lucru.
Tarta cu capsuni trebuie lasata sa se raceasca inainte de a o taia. In caz contrar, tot continutul va curge. Pe masura ce se raceste, umplutura se intareste.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!