Briose cu ciocolata amaruie

Cand este prea multa ciocolata? As spune ca niciodata! 🙂 Imi place la nebunie ciocolata si din pacate nu pot renunta la ea. Prin urmare, orice desert cu ciocolata mi se pare extraordinar, cum ar fi aceste briose cu ciocolata amaruie. Pentru aceasta reteta de briose m-am inspirat dintr-o reteta publicata de Academia Barilla.

Durata: 1hbriose cu ciocolata amaruie

Dificultate: usoara

Portii: 8-10 briose

Ingrediente:

  • 180 gr ciocolata amaruie (min 75% cacao)
  • 40 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare

Reteta este foarte usor de pregatit. Pe baie de abur topim ciocolata si untul. Intre timp, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana cand spuma se intareste, iar zaharul se topeste.

Intr-un castronel frecam galbenusurile cu o lingura si le turnam peste albusuri, impreuna cu ciocolata topita. Amestecam cu telul sau cu lingura de jos in sus, astfel incat sa nu se lase albusurile.

Intr-o tava de briose, punem hartii sau forme de silicon si le umplem pe trei sferturi cu compozitia obtinuta. Acoperim si dam la frigider pentru 20-30 de minute, astfel incat sa se raceasca.

briose cu ciocolata amaruie briose cu ciocolata amaruie

Intre timp, incalzim cuptorul la 200ºC. Introducem tava in cuptor si lasam briosele sa se coaca aproximativ 10 minute. In cazul in care vreti sa obtineti un miez cremos, micsorati timpul de coacere la 5-6 minute.

Serviti aceste briose cu ciocolata amaruie cu sos de vanilie sau inghetata si fructe de padure.

briose cu ciocolata amaruie briose cu ciocolata amaruie

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.

Daca iubiti ciocolata, gasiti aici mai multe retete cu ciocolata.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy