Crème brûlée cu lavanda si piersici

Crème brûlée cu lavanda si piersici, un desert frantuzesc clasic, cu o nota florala. Desertul ideal pentru a incheia o cina perfecta.

Crème brûlée cu lavanda si piersici

Durata: 1h 30

Dificultate: usoara

Portii: 6

Ingrediente:

  • 450 ml smantana dulce (30% grasime)
  • 50 ml lapte dulce
  • 6 galbenusuri
  • 75 gr zahar brun
  • 2-3 piersici
  • 1 lingurita flori de lavanda
  • 1 pastaie de vanilie

Incalzim cuptorul la 150º C.

Intr-o oala punem smantana, laptele si florile de lavanda. Taiem pastaia pe lung si scoatem semintele de vanilie, pe care le adaugam in oala. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 5 minute.

Batem galbenusurile cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.

Turnam smantana fierbinte peste galbenusuri si amestecam cu telul constant.

Curatam piersicile de coaja si le taiem cubulete. Le punem pe fundul vaselor in care vom coace creme brulee.

Strecuram compozitia obtinuta si o turnam peste piersici.

Punem vasele intr-o tava in care turnam apa fierbinta si o bagam la cuptor. Va dura aproximativ 45 de minute pana cand este gata creme brulee.

Scoatem vasele si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-au racit, le bagam la cuptor pentru cateva ore.

Presaram cate 1 lingurita de zahar peste crema si topim zaharul cu arzatorul pentru creme brulee. Mai punem inca un strat de zahar, pe care il topim. Cred ca veti fi impresionati de aroma acestei crème brûlée cu lavanda si piersici.

Si daca vreti sa mai incercati un desert frantuzesc, de ce nu, o crema de zahar ars.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!