Cu totii avem nevoie sa ne rasfatam din cand in cand; si ce poate fi mai bun decat un desert delicat: minitarte cu fructe de padure si bezea, care aproape se topesc in gura.
Dificultate: medie
Portii: 12 minitarte
Ingrediente:
- 200 gr aluat foietaj
- 300 gr fructe de padure
- 2 albusuri
- 110 gr zahar pudra
- 1 lingura zahar brun
- ½ lingura faina alba + pentru intins aluatul
- ½ lingurita otet de vin
- 1 praf de sare
Incalzim cuptorul la 160ºC. Intr-un castron, amestecam fructele cu zaharul brun si faina. In timpul in care pregatim formele, fructele vor lasa zeama.
Tapetam bine cu faina blatul pe care vom lucra. Intindem aluatul intr-o foaie subtire de cativa milimetri. Acesta va creste putin pe masura ce se va coace. Decupam foaia de aluat in cercuri. Diametrul trebuie sa fie putin mai mare fata de baza formei in care vom coace tartele. Eu am folosit o tava pentru briose. Punem cerculetele in tava si intepam cu furculita din loc in loc, astfel incat sa nu creasca foarte mult aluatul la cuptor.
Scurgem fructele de zeama si punem cate o lingura in fiecare forma. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Intr-un castron, batem albusurile spuma cu un praf de sare. In momentul in care s-au intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar pudra. Mixam aproximativ 30 de secunde dupa fiecare lingura de zahar pudra adaugata. Dupa ce am pus tot zaharul, turnam otetul si mai mixam 1-2 minute.
Transferam bezeaua intr-o punga de patiserie cu duza (sau o punga de plastic normala pe care o rupeti putin intr-un colt). Dupa cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor si decoram fiecare tarta cu bezea. Introducem tava la cuptor pentru inca 20 de minute, cand devine bezeaua aurie.
Serviti aceste minitarte cu fructe de padure si bezea dupa ce s-au racit.
Mai multe retete cu aluat foietaj gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.
Pofta buna!