Cum se face siropul de soc

Daca weekend-ul trecut am facut socata, weekend-ul acesta am facut si sirop de soc, pentru a ma putea bucura de aroma florilor de soc si atunci cand vine frigul. Acest sirop de soc merge de minune si cu prosecco sau in diferite cocktail-uri.

Durata: 24 hsirop de soc

Dificultate: usoara

Portii: 1.5 litri

Ingrediente:

  • 15 flori mari de soc
  • 500 gr zahar
  • 1.5 l de apa
  • 3 lamai netratate (sucul + coaja)

Spalam florile de soc si le punem intr-un borcan incapator. Decojim lamaile – folosim doar coaja, fara partea alba de la lamai, intrucat va da un gust amar. Punem cojile in borcan. Fierbem apa si o turnam peste florile de soc si cojile de lamaie. Acoperim borcanul si lasam la macerat peste noapte.

Strecuram sucul si il fierbem cateva minute impreuna cu zaharul si sucul de lamaie. Lasam siropul de soc sa se raceasca si apoi il punem in sticle sterilizate.

Siropul de soc se dilueaza cu apa plata sau minerala si se foloseste in diferite cocktail-uri sau deserturi.

Gasiti aici si reteta de socata de casa.

socata de casa

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!